Na Vánoční koncert DO MORAVA ZUŠ Hulín

16.12.2018 16:30

se každoročně těší řada rodičů, prarodičů, příznivců těchto mladých muzikantů a nejinak tomu bylo 16. 12. 2018 v sále MKC Hulín.

Třetí adventní neděle byla skutečně vánočně laděná, s vánoční výzdobou, stromečkem a programem orchestru, který řídil pedagog a kapelník Petr Voříšek.

Členové orchestru dospívají a je radost vidět mladé muzikanty, které zdobí tři dívky, hrající na příčné flétny a 5 zpěvaček, Sára Zpěváková, Eva a Barbora Furchovy, Nikol Nevřalová a Valentýna Burešová.

V 19 skladbách si plný sál posluchačů poslechl skladby vesměs vánoční, ale i od Karla Svobody „Jsi můj pán“, ve skladbě „Cizinec na pobřeží“ Ackera Bilka se v sólu na klarinet představil Tadeáš Přikryl. Program gradoval rychlou „Čertovskou písničkou“, po níž dostaly zcela vánoční prostor lidové koledy, které si už zpívali i posluchači v sále.

O zvuk se staral Ing. Ivo Káňa, moderace Mgr. Kamily Polákové měla silný náboj vánočního poselství, sílu myšlenek o úsměvu, který nic nestojí, o čase k zamyšlení, přátelství i snění i o tom, jak voní vánoce čerstvým jehličím. Poděkovala i jako nová ředitelka zdejší ZUŠ Petru Voříškovi za přípravu koncertu, orchestru i posluchačům, popřála do nového roku. Spokojený kapelník Petr Voříšek rozdal kytičky zpěvačkám i paní ředitelce s přáním všeho dobrého do roku 2019.

                                                                                Věra Gremlicová