MORAVA VÁNOČNĚ

11.12.2016 20:17

V sobotu, 10. prosince 2016, byli posluchači v sále KK Hulín příjemně uvítáni melodiemi Adventního koncertu DO Morava ZUŠ Hulín.

    Zcela neotřelý repertoár se skladbami bardů dechové hudby byl vyšperkován např. „My way“ Franka Sinatry v arr. Zdeňka Gurského, Ennia Morriconeho „Moment for Morricone“, Elvise Presleyho „Žádám víc“, od Čechomoru v arr. Stana Orechovského “Byla cesta byla ušlapaná“ a dalšími skladbami, které strhávaly posluchače k velkému potlesku. Sedmnáct skladeb pohladilo po duši posluchače, kteří zaplnili sál KK.

     Dirigent a pedagog Petr Voříšek zářil spokojeností a zcela právem. Jeho kapela vyrostla do kvalitního rozměru. Mladší mají vzor ve starších členech kapely, kteří jsou výbornou posilou a své umění ukázali v instrumentálních sólech - Petr Hradil, Jan Hyánek a Jaroslav Voříšek.

     Ve všech zpívaných skladbách předvedly své zlato v hrdlech zpěvačky Veronika Zavadilová, Zuzana Hradilová a Sára Zpěváková, které jsou čerstvými držitelkami nejvyšších ocenění v celostátním měřítku. V průběhu koncertu vystoupila ředitelka ZUŠ Emilie Šimordová, aby poděkovala a předala dárky několika žákům a zpěvačkám za dobrou reprezentaci školy a připomněla, že je za tím jejich velké úsilí. Poděkovala za přípravu také jejich učitelům - Mgr. Daně Zapletalové a Petru Voříškovi.

    Velmi hezkou atmosféru celého koncertu podtrhlo srdečné průvodní slovo Mgr. Kamily Polákové. O zvuk se postaral zvukový technik Ing. Ivo Káňa.

     Velmi spokojeně, s přáním všeho dobrého do roku 2017, odcházeli posluchači, kteří se budou těšit na další setkání  s DO MORAVA  ZUŠ Hulín.

 

                                                                                       Věra Gremlicová