DS Morava ZUŠ Hulín a Dixieland ZUŠ Hulín vánočně.

24.01.2016 20:50

Řadu adventních koncertů zahájil v neděli, 13. 12. 2015 v KK Hulín DS Morava se svými zpěváky a uměleckým vedoucím Petrem Voříškem a jejich hosté, Dixilend ZUŠ Hulín s uměleckým vedoucím Petrem Polákem.

Dixieland zahájil společný koncert „Rolničkami“, vánoční atmosféru zdůraznily i „Bílé vánoce“ a v dalších skladbách provedli posluchače světovými hity  Ćeskou republikou i Francií a posluchači si pobrukovali třeba „Terezu“ Suchého a Šlitra v podání Patrika Možíše, skladbu z repertoáru Edith Piaf výborně zazpívala Aneta Trněná.  Trojici Voskovce, Wericha a J. Ježka připomněla píseň „Život je jen náhoda“

Tuto část koncertu výstižně moderoval Petr Polák ml., a průběžně posluchače seznamoval se skladbami a jejich autory a také popřál posluchačům k nadcházejícím vánočním svátkům. Pěkným zážitkem byla první část tohoto koncertu.

Druhá část adventního koncertu již byla v režii „Moravy“ a Petra Voříška. Vánoční skladby zpívané i orchestrální, kde dostali příležitost sólisté, interpreti na  pozoun a saxofon byly odměňovány velkým potleskem. Všichni členové orchestru ve svátečním oblečení předvedli, že pod taktovkou svého uměleckého vedoucího a učitele umí připravit pro své posluchače krásný koncert.

Zpívali Zuzana Hradilová, Veronika Zavadilová, Sára Spěváková a Tomáš Vodehnal, kteří podali excelentní výkony. Zaujala např.,“Čertovská polka“, dívčí duet „Do dětských snů“, „Zima“, série známých koled i závěrečné „Vánoce přicházejí“, které si zazpívali společně zpěváci DS Morava i Dixielandu.

O zvuk koncertu se staral zvukový technik Ivo Káňa. Slova se ujala Kamila Poláková, která lehce, přirozeným šarmem v ladovském ladění provedla posluchače předvánoční adventní dobou. Byla to vánočně voňavá moderace, jíž podtrhla celý koncert.

Posluchači v zaplněném sále přímo vytleskávali jednotlivé zpěváky a nešetřili potleskem.

V závěru poděkoval posluchačům za účast Petr Voříšek a popřál všem vánoční pohodu a zdraví. 

                                                                             Věra Gremlicová