Adventní koncert MORAVY

19.12.2017 10:16

nechyběl ani v letošním předvánočním čase. Byl pečlivě připravován a v neděli, 10. 12. 2017 v KK Hulín se třicítka členů Dechového orchestru MORAVA ZUŠ Hulín s uměleckým vedoucím Petrem Voříškem a zpěvačkami Veronikou Zavadilovou, Sárou Zpěvákovou a sestrami Evou a Barborou Furchovými předvedla v plné kráse a parádě. 

U stolů, vánočně vyzdobených svítícími lampičkami, očekávali posluchači začátek koncertu. Skladba „Dny vánoční“ příjemně naladila posluchače. Do repertoáru s vánoční tématikou byly zařazeny velmi citlivě skladby např. Memory A. L. Webera, “Sladké mámení“ V. Zahradníka v arr. V. Smoly rozveselilo posluchače brilantní parodií mladičké zpěvačky na někdejší hit. Do pohádky zavedla posluchače „Princezna ze mlejna“ a „Čertovská písnička“ roztleskala sál.

V průběhu koncertu se našla chvíle na poděkování zpěvačce Veronice Zavadilové, která se na tomto koncertu loučila s MORAVOU. Dnes již studentka přijala od dirigenta Petra Voříška kytku s poděkováním. Vánoční melodie pokračovaly a je to zřejmě zakódováno v každém z nás, že i ty nejznámější koledy nás znovu a znovu nabíjí pozitivní vánoční energií. „Veselé Vánoce“, „Vůně jehličí“, „ Bílé Vánoce“, „Tichá noc“, „Nesem vám noviny“ - všechny ty lidové koledy se zpívaly i v sále. Celý koncert moderovala Mgr. Kamila Poláková, provázela posluchače předvánočním časem velmi jemně a její slova často vedla posluchače k přemýšlení, že vánoční čas, to nejsou jen dárky a dobroty, ale smíření i odpouštění a obdarováni bychom měli být hlavně láskou a rodinnou pohodou.

Ještě poděkování sponzorům i posluchačům, mistru zvuku Ing. Ivo Káňovi, který se nezištně staral o zvuk, přání zdraví a úspěchů v roce 2018 a je tu poslední skladba. Písní „Vánoce, Vánoce přicházejí“ se mladý orchestr MORAVA ZUŠ Hulín krásně rozloučil a sklidil velký potlesk. Byl to opravdu příjemný, již vánoční podvečer.                                                                                                     Věra Gremlicová