Adventní koncert MORAVY

12.01.2014 20:40

Adventní koncert v Hulíně

již řadu let připravuje DO MORAVA  ZUŠ s dirigentem a pedagogem Petrem Voříškem, spolu se svými hosty, Dětským pěveckým sborem ZVONKY a Přípravným pěveckým sborem ZVONEČKY se sbormistryní Mgr. Danou Zapletalovou a korepetitorkou Mgr. Lenkou Poláškovou. Každoročně je  prvním vánočním pozdravením a pohlazením pro své posluchače.

15. prosince 2013  vítal zvenčí  i uvnitř renovovaný Kulturní klub  návštěvníky tohoto koncertu. Nechyběl rozsvícený vánoční stromeček, když koncert zahájily „ZVONKY i ZVONEČKY“. Skladby s vánoční tématikou skladatelů mj. Petra Ebena, Johna Lennona, či Miroslava Reichla zněly čistě a slavnostně. Ze všech členů DPS, i těch nejmenších zpěváčků, tryskala radost ze zpívání a velká kompaktnost.

DO MORAVA mile překvapil novým repertoárem autorů např. Fr. Maňase, V. Smoly s textem I. Káni, náročnou Think of me A.L. Webera - to vše interpretované vynikajícími zpěvačkami Veronikou Zavadilovou, Jitkou Drulákovou, Zuzanou Hradilovou a Sárou Zpěvákovou.

Koncert společně zakončil DO Morava a DPS Zvonky třemi skladbami, na závěr koledami, které si zazpívali i diváci v sále.

O zvuk se staral Ing. Ivo Káňa. Moderaci připravila Lenka Urbanová, byly vzpomenuty historie vánočního stromečku, vánoční tradice, nechyběla poezie. Celý program svěže moderovali Michaela Stratilová a Zdeněk Štokman.

S přáním Petra Voříška příjemného prožití vánočních svátků a v roce 2014 hodně zdraví a pohody se rozcházeli spokojení posluchači.

                                                                                       Věra Gremlicová.